sedat namlı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sedat namlı

http:sedatnamli.7forum.net
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» dfghkönmç.;kblj
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimePtsi Ekim 11, 2010 1:46 am tarafından Misafir

» musco reverse neden
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimePtsi Ekim 11, 2010 1:42 am tarafından Misafir

» BIOCAN M inj. (Micanfin) İnaktif Microsporium canis aşısı
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimePtsi Ekim 11, 2010 1:40 am tarafından Misafir

» osman dell
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimePaz Ağus. 23, 2009 7:38 pm tarafından Misafir

» kedilerde aşı
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 1:29 pm tarafından Admin

» BIOCAN DHPPi + L inj. Köpekler için karma aşı
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 1:26 pm tarafından Admin

» BIOCAN R inj. Kuduza karşı inaktif aşı
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 1:24 pm tarafından Admin

» BIOCAN B inj Köpekler için Lyme hastalığına karşı inaktif aşı
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 1:22 pm tarafından Admin

» BIOCAN C enj.İnaktif Köpek Coronavirus Aşısı
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 1:20 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
Forum

 

 Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 73
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 23/11/08

Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Empty
MesajKonu: Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak   Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak Icon_minitimePtsi Kas. 24, 2008 11:34 pm

Konjonktivit İltihabı: Başlangıç sebebi olarak; polenler, dolaşma ve koklamalar sırasında göze temas eden otlar, virüsler, bakteriler ve mantarlar sayılabilir. İlk önceleri, hafif bir pembelik ve damarların belirginleşmesi ile başlar. Başlangıçta akıntı şeffaf ve temizdir; ancak hemen tedavi olmazsa koyulaşır ve iltihaplı bir hal alır, ışığa hassasiyet oluşur. Göz ve çevresinin bu dönemde çok temiz tutulması ikinci bir enfeksiyon oluşumuna izin vermemek açısından önemlidir. Bakteriyel ya da diğer bir etken kaynak sebepli değilse, insana ve ya diğer bir hayvana bulaşma göstermez. Bulgular fark edildiğinde hekim müdahalesi ile kısa sürede sonuç alınacaktır.

Kornea Yaralanmaları: Özellikle kedi tırmalaması nedeniyle ortaya çıkabilen olaylara sıklıkla rastlanılmaktadır. Ayrıca kazalar, çarpma ve gözü kaşımak amacıyla sürtme vb. nedenlerle yüzeysel, derin veya ciddi doku kayıplı yaralar oluşabilir. Yüzeysel yaralanmalarda hafif bir yaş akıntısıyla kendini gösteren Kornea Yaralanmaları, derin yaralanmalarda gözde şişkinlik, göz yaşının yoğun olarak akması ve kronikleşen durumlarda görme bozukluğuna kadar varan semptomları vardır.Bu tür kronikleşmiş durumlarda gözün alınmasına kadar gidilebilir. Fark edilebilen basit belirtiler,en kısa sürede hekime gösterilmelidir.

Katarakt: Daha çok ileri yaşlarda görülmesine rağmen, her yaşta ve ırkta karşımıza çıkabilmektedir. Ancak, bazı ırklar katarakta daha hassastır. Sıkça görülmesine karşın nasıl oluştuğuna ait mekanizma tam olarak bulunamamıştır. Bozulma lensin saydam yapısının matlaşmasıyla başlar şeffaf olan yapı her geçen gün bozulur ve bunun sonucunda görme bozukluğu ortaya çıkar. Bir kaç değişik formda ortaya çıkabilen katarakt, çoğunlukla 6-7 li yaşlarda başlar; daha önce görülmesi ırksal hassasiyet nedeniyledir. Hassas olduğu bahsedilen bu ırklara; Chow chow, Yorshire terrier, Doberman, Pekingese örnek verilebilir. Bunun dışında katarakt'ın ortaya çıkış nedeni olarak şeker hastalığı ve travmalar sayılabilir. Gözde belirgin bir matlaşma ilk fark edilen belirtidir, hasta geceleri gündüze oranla çok daha iyi görür. Gözde bulanıklık ve matlaşma fark edildiğinde, erken teşhisle ilerleme durdurulabilir ya da operasyon ile tamamen görme kaybı engellenebilir.

Kulak Mantarı: Kulak kanalında doğal olarak bulunan Mantar,özellikle yüzmeyi ve banyoyu seven köpeklerde; bu aktviteler sonrasında kulak kanalının iyice temizlenmemesi sonucunda ortaya çıkar. Daha çok uzun ve büyük kulaklı köpeklerde (S.Cocker, Beagle vb)görülen Mantar hastalığı; şiddetli kaşıntı ile kendini gösterir. Kulak girişindeki kılların kesilmesi ve hekim tarafından sık sık ilaçlı kulak temizliği yapılması bu kaşıntıyı azaltır, Lokal kullanılacak ilaçlar ve düzenli bakım ile soruna kesin çözüm sağlanacaktır.

Sağırlık: Doğumsal olabileceği gibi, sonradan oluşan bir enfeksiyon vb. nedenler ile meydana gelebilen işitme kaybı olarak tanımlanabilir. Belirgin seslere ve uyarılara tepkisizlik en açık göstergesidir. Doğumsal olmayan sağırlığı oluşturabilecek etkenlerin, düzenli bakım ve temizleme ile ortadan kaldırılması, yapılabilecek tek şeydir. Doğumsal sağırlıkta ise yapılacak bir tedavi bulunmamaktadır.

Orta kulak İltihabı: Gezdirme sırasında kulak içine kaçabilecek Pisipisi Otu,bu oluşumu yaratacak en önemli sebeplerden birisidir. Bunun dışında kulak içinde şekillenmiş bir enfeksiyonun ilerleyen boyutlarında ortaya çıkan dış kulak yolu yangılarının ilerleyen dönemlerinde de ortaya çıkabilir. Hastada; çevreye ilgisizlik, başı öne eğerek yürüme, dengesizlik, ağrı nedeniyle kulağı elletmeme gibi belirtiler açıkça gözlenir. İlerleyen hallerde kokulu ve iltihaplı bir sıvı görülür. Bu vakalarda vakit kaybetmeden hekim müdahalesi gerekir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sedatnamli.yetkinforum.com
 
Köpek Sağlığı - Göz ve Kulak
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KULAK HASTALIKLARININ NEDENLERİ
» Hayvan saglıgı
» Köpeğiniz için Pratik BilgiLer !
» köpek hastalıkları 2
» KÖPEK hastalıkları kuduz

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
sedat namlı :: KÖPEKLER :: KÖPEKLER-
Buraya geçin: